vores undervisere

Vores undervisere

Ida Grønbech-Jensen

Underviser i dressur

Jeg begyndte at undervise i 2014 på en elevskole, hvor jeg startede med at undervise begynderhold. Efterfølgende fik jeg ansvaret for de øvede hold med børn, voksenholdene og springhold. Jeg underviste derudover 2 gange ugentligt et hold for handicappede unge.

Jeg har undervist alt fra børn fra 2 år, som skulle have en god tur og lære at sidde på en hest til voksne ryttere, der gerne vil ride distriktstævner og gøre sig gældende på stævnebanerne.

Jeg har det sidste halvandet år undervist enetimer hvilket jeg nyder. Jeg synes det er fedt at have 30 minutter intensivt med en rytter, hvor man virkelig kan få arbejdet sig igennem de svære ting.

Jeg tog i 2016 modul 1 af træner 1 kurset, hvor jeg lærte om aldersrelaterede træningsprogrammer. Alt dette vil jeg tage med i min egen undervisning.

Jeg modtager selv undervisning min. 5 gange ugentligt, i dressur og spring, for at forbedre mine ridefærdigheder. Samt følger med i hvordan andre undervisningsmetoder bliver udført og virker. For hele tiden at forbedre min egen undervisning af dem der modtager dette.

Jeg er 21 år gammel og kommer fra Birkerød. Jeg blev i 2014 student fra Birkerød Gymnasium og arbejdede efter det som underviser og koordinator på Birkerød Rideforening. I april 2016 flyttede jeg til Malling og tog grundforløbet og er nu startet som elev hos Nikolai Kowalski. Jeg har to springheste, en dressurhest og 4

ungheste. Jeg har startet til og med LA i springning og Prix st. Georg i dressur.

Ellen Sauer Sommer Nielsen

Underviser i dressur

Baggrund:

Jeg er født ind i en verden af heste og siden jeg fik min egen pony som 10-årig har hestetræning fyldt en stor del af mit liv. Jeg har et bredt kendskab og erfaring med horsemanship, hesteadfærd, indlæring og jordarbejde gennem diverse kurser siden 2008, og som underviser startede jeg derfor o. 2010 med at hjælpe folk med problemstillinger, som de oplevede med deres heste fra jorden: bange heste, heste der ikke ville læsse i trailer, aggressive heste osv.

Træningserfaring:

På min pony startede jeg dressurstævner i min teenageår op til LA-niveau, men siden jeg som student købte min ’drømmehest’ fra Spanien, har stævnerne været sat på pause pga. hans uddannelse. Med min andalusier er dressuren præget af den akademiske ridekunst under indflydelse af bl.a. Christofer Dahlgren fra Sverige.

Udover mine store passion for dressur, træner jeg ligeledes løsarbejde, agility, longering og arbejde ved hånden med mine to heste. Disse er medvirkende til, at jeg kan forfine min kommunikation gennem kropssprog, træne mig til modige heste til stævnepladsen samt at indlære samlende og styrkende dressurøvelser uden rytter, og få heste der er lette at læsse i trailer.

I juni 2017 er jeg færdiguddannet som Centreret Ridning instruktør (level 1), hvor der især er fokus på rytterkroppen, og hvordan denne på bedste vis kan påvirke hesten til det vi ønsker.

Undervisningserfaring:

I min undervisning medbringer jeg en bred vifte af erfaring fra samarbejde med dressurryttere fra Danmark men også England, Sverige, Portugal og USA. Jeg sørger for forståelige forklaringer, konfliktfri træning og masser af gode oplevelser med hestene gennem succesoplevelser for både børn og voksne.

Jeg er af den opfattelse, at hesten er et yderst socialt dyr, som vil gøre sit bedste, hvis den først og fremmest forstår, hvad der forventes af den. Derfor prioriterer jeg, at der er et samarbejde gennem klar og positiv kommunikation mellem rytter og hest, og at vi som ryttere forstår hestenes natur, anatomi og motivation.

Det er muligt at læse mere om mit CV, udtalelser fra tidligere elever samt yderligere forklaring om hvad jeg tilbyder af undervisning på: www.ellensauer.dk

Charlotte Lefdal

Underviser i dressur og spring

Jeg er 21 år gammel og kommer fra Norge. Jeg flyttede til Aalborg for 3 år siden. Jeg studerede et år på Aalborg Sporthøjskole. På sportshøjskolen fik jeg en Diplomtræner 3 uddannelse i ridning i 2015.

Efter sportshøjskolen startede jeg som groom hos Helgstrand Dressage, som jeg har arbejdet ved i 2 år. Her har jeg fået oplevet stort set alt; lige fra berømte avlshingste og Verdensmesterskab for ungheste til et hingsteshow i Tyskland og i England, samt alle de store nationale stævner i Danmark.

Her i 2017 skal jeg starte på studie i Aalborg indenfor økonomi. Derfor er det også rigtigt hyggeligt at komme ud i Hals Rideklub og undervise efter en lang dag på skolebænken, så det ser jeg frem til!

Mine tidligere erfaringer:

Jeg har haft min egen pony/hest siden jeg var 4 år gammel, og har altid været glad for at dele ud af min viden indenfor heste og undervisning. Jeg har også undervist meget hjemme i Norge i mange år, helt fra nybegyndere til voksne rytter og mere erfarne ekvipager på LA niveau.

Jeg har selv deltaget til mange stævner både i dressur, spring og køring. Mine største konkurrencer har været Norsk Mesterskab i fjordhest. Denne fjordhest havde jeg til jeg var 17 år.

I 2014 tog jeg en sejr ved NM Junior med første plads i dressur og køringen, samt en femte plads i spring.

For snart to år siden købte jeg en 4 års DV, som jeg selv har uddannet, og har startet flere LA klasser indtil videre. Vi er også klar til MB til efteråret.