vores undervisere

Vores undervisere

Charlotte Lefdal

Underviser i dressur og spring

Jeg er 21 år gammel og kommer fra Norge. Jeg flyttede til Aalborg for 3 år siden. Jeg studerede et år på Aalborg Sporthøjskole. På sportshøjskolen fik jeg en Diplomtræner 3 uddannelse i ridning i 2015.

Efter sportshøjskolen startede jeg som groom hos Helgstrand Dressage, som jeg har arbejdet ved i 2 år. Her har jeg fået oplevet stort set alt; lige fra berømte avlshingste og Verdensmesterskab for ungheste til et hingsteshow i Tyskland og i England, samt alle de store nationale stævner i Danmark.

Her i 2017 skal jeg starte på studie i Aalborg indenfor økonomi. Derfor er det også rigtigt hyggeligt at komme ud i Hals Rideklub og undervise efter en lang dag på skolebænken, så det ser jeg frem til!

Mine tidligere erfaringer:

Jeg har haft min egen pony/hest siden jeg var 4 år gammel, og har altid været glad for at dele ud af min viden indenfor heste og undervisning. Jeg har også undervist meget hjemme i Norge i mange år, helt fra nybegyndere til voksne rytter og mere erfarne ekvipager på LA niveau.

Jeg har selv deltaget til mange stævner både i dressur, spring og køring. Mine største konkurrencer har været Norsk Mesterskab i fjordhest. Denne fjordhest havde jeg til jeg var 17 år.

I 2014 tog jeg en sejr ved NM Junior med første plads i dressur og køringen, samt en femte plads i spring.

For snart to år siden købte jeg en 4 års DV, som jeg selv har uddannet, og har startet flere LA klasser indtil videre. Vi er også klar til MB til efteråret.

Anne Hedegaard Larsen

Underviser i dressur

Jeg er 27 år og bor i Hjallerup på en lille bondegård. Jeg har selv 3 heste som står her hjemme ved mig.

Jeg startede med at ride for næsten 20 år siden på den lokale rideskole, og jeg har nærmest ikke haft en dag uden hest siden. Da jeg blev 10 år kunne mine forældre godt se, at de fik mig nok ikke af en hest igen så der gik ikke længe inden jeg fik min egen pony, som jeg brugte rigtig mange timer på at passe, ride og hygge om. I mine pony år var stævner ikke min store interesse, jeg ville hellere bare ride på hyggeplan.

Da mine pony år var slut og jeg måtte sadle om til en stor hest begyndte dressurstævnerne at trække i mig, og jeg har nu mange stævner og gode oplevelser med hesten bag mig.

Lige nu bliver det ikke til ridning på stævneplan. Men for mig så er en god ridetur guld værd.

Jeg har tidligere arbejdet hos en psykolog, som brugte hestene som terapi. Det var meget spændende. Jeg elsker når jeg ser nogen komme op på en hest første gang, hvor de syntes "det virker helt forkert, hesten gider ikke, og jeg kan ikke finde ud af det".

Men lige pludselig, når man finder de rigtige knapper, så er rytteren et stort smil og ikke til at skyde igennem.

Derfor synes jeg det er rigtig sjovt og spændende at være underviser både for nybegyndere og øvede ryttere. Jeg vil gerne, at mine elever er helt trygge på hesten inden de tager det næste skridt til trav eller galop.

Jeg har også arbejdet på Hjallerup rideskole i 6 år, hvor jeg var groom for berider Mads Rom, Søren Vallentin og Dennis Fisker. Jeg stod også for staldarbejdet, praktiske opgaver og undervisning af nybegynderhold med både børn og voksne.

Jeg glæder mig til mange gode, sjove og spændende timer i Hals Rideklub.